Conceptul amenajării birourilor din sediului Datcomp

November 19, 2014 / 0 Comments /
Amenajare sală de conferință Datcomp

Conceptul de baza al proiectului a fost crearea unor spații cu identități diferite (aceste identități putând fi percepute chiar și din exterior prin tratarea diferită a tâmplăriei de la uși). Ușa este aici un element foarte important, reprezentând un fel de portal al cărui prag odată trecut, te introduce în altă lume.

În sala de conferințe s-a creat o atmosferă clasică și, în același timp, mai boemă prin iluminatul folosit, care reprezintă o combinație de sumbru și elegant.

Birouri Datcomp amenajate în stil pixel

Birouri Datcomp

Sala de birouri, pe de altă parte, este rezultatul conceptului de joc pe care am vrut să-l reprezentăm ca un parazit pe peretele cu ușa. Din planul distanțat de cel al pretelui par să de detaseze o serie de cubulețe de texturi diferite.

Conceptul amenajării a pornit de la ideea de modularitate, de retea de cuburi care devine dinamică prin iesirea acestora în si din retea. Jocul, asemenea calendarelor de ciocolată dedicate adventului, este unul plin de surprize, existînd reguli diferite de deschidere ale uşilor dulapului.

Acest joc al cubulețelor, care în sala birourilor devin „sertare”, într-o suprafață identificată ca piesa de mobilier „dulap” este preluat și sub alte forme. În baie, spre exemplu, cubulețele se asează în același plan, devin bidimensionale și au un joc la altă scară. Aici se transformă în pixeli, bucăți de mozaic.

În mare, amenajarea pornește de la conceptul de joc. Un joc al contrastelor, un joc al pixelului, care în funcție de dispunerea față de alți pixeli, crează forma (când vorbim despre imagine) și ritm (când vorbim despre muzică).0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply